NAK DROPSHIP

1688 @PINDUO2

KE

 

 

OUR STORY

WE ARE GETTING MARRIED (:

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you. 

 

Nak tak kalau saya tunjuk

cara mudah? 

 

Buat business tanpa kita promosi sakan kepada orang. 
TAPI pelanggan sendiri yang CARI ANDA.

 

dan ini buat secara online

 

sahaja, tau tau order masuk je 

919b628f-c915-4c5a-aae4-da25784a4e6a
main page
WhatsApp Image 2020-05-02 at 14.37.46
Photo-from-Azizul-JayJay-1-1
 
 

Meh saya story sikit dulu tentang 1688,

Ramai orang membeli di 1688 tetapi masalahnya mereka kena beli borong dan tak boleh membeli dalam kuantiti yang sedikit tetapi dengan join program nih...

BELI 1 BARANG PUN DAPAT HARGA BORONG

Masalah kedua  dalam website 1688, kita tak boleh beli direct macam di pinduo2

Kalau nak beli barang-barang dari supplier di 1688 ni, kita mesti kena guna agen. Agen ni kira macam orang tengah la... Sebabnya, website ini sebenarnya, adalah khas untuk peniaga-peniga di China sahaja. Supplier yang jual barang-barang di website ini, hanya buat penghantaran dalam negara China sahaja! Mereka tak layan dan tak terima order jika kena hantar barang ke luar negara.. iaitu luar dari China.

Jadi, untuk mengatasi masalah ini... kita kena pakai agen yang tinggal di China.

Tugas agen tu..  belikan barang yang kita mahu dari supplier di website tu.
Supplier akan hantar barang kita tu ke alamat agen kita yang duduk China tu.
Kemudian, bila barang tu dah sampai pada agen, agen akan pos pula barang tu dari China kepada kita di Malaysia.

Ringkasnya.. Supplier (di China) ----> Agen (di China) ---> Kita (di Malaysia)

Nampak tak dia punya flow?

Tapi.. ada satu lagi masalah besar disini!
Boleh percaya ke agen tu? Mana nak cari agen yang boleh dipercayai?

Mana Nak Cari Agen Yang Boleh Dipercayai?

POSTAGE UDARA SERENDAH RM10.50/KG!!

 

Hah! Ini yang saya nak cerita ni!

Masa saya mula-mula buat dulu, ada banyak juga lah agen yang saya try.
Macam-macam masalah saya dah jumpa!

Agen senyap bila dah beli barang!
Bila dah beli barang dan barang dah sampai pada mereka, kita suruh pos.. dia caj tak masuk akal pula!
Lagi sadis... barang dah pos ke Malaysia, tapi dah masuk berbulan-bulan barang masih tak sampai depan rumah.
Bila minta nombor tracking, diorang kata takde pula!

Tapi bos jangan risau..... semua agen-agen tak boleh pakai tu, saya dah try dan dah buang dari list.
Saya takkan rekemen agen yang tak boleh pakai ni kepada bos!.

Lepas dah cuba banyak-banyak agen tu, akhirnya saya dah jumpa agen yang boleh dipercayai dan senang untuk berurusan!  Lagi best! Boleh berurusan dengan mereka guna smartphone je!

Dengan agen ni, saya dah borong banyak barang dari lubuk panas tu dan semua barang yang saya order! Sampai dengan selamat!Tapi apa yang paling best ialah??

 

SEBELUM TUH SAYA NAK TERANGKAN

5 SEBAB KENAPA BOS PERLU BELI DI PINDUO2 DAN 1688 ;

...

  • PINDUO2 & 1688 adalah sebuah website e-commerce terbesar di China yang dilahirkan di dalam ALIBABA GROUP OF COMPANIES

  • PINDUO2 & 1688 mempunyai lebih 70 juta produk yang dikeluarkan oleh kilang-kilang yang terdapat di seluruh China. 

  • PINDUO2 merupakan website khas untuk pembelian secara retails dan belian untuk kegunaan peribadi/sampel perniagaan. 

  • 1688 pula merupakan website khas kepada kaki borong terus dari China dengan pilihan borong serendah 2-3 unit sahaja. 

  • PINDUO2 mengumpulkan seller/ejen Kilang dari pelbagai latar belakang, manakala 1688 menampilkan 2 golongan penjual sahaja, iaitu Pemborong & Kilang. 

 

"BETUL KE MURAH DI PLATFORM PINDUO2 1688 NI? "


JOM KITA COMPARE HARGA, MENGAPA PINDUO2& 1688 INI KINI MENJADI TEMPAT SHOPPING RAKYAT MALAYSIA?

BARANG SUPERBIKE

 

Beza tak harga dengan ambil dekat kedai ??? Hehe ni kalau ramai geng superbike..mudah2 ja buat untung guna pool order.

HARGA RM? Contoh 15 YUAN = RM9.67 

BASIKAL ELEKTRIK

 

Nak tau harga dalam RINGGIT MALAYSIA dalam 1688??

Contoh harga dalam gambar Yuan 500 = RM322.58

 

RM322.58??? WOW!! macam mana dekat pasaran Malaysia boleh smpai 1k-2k??

DELTA TACTIKAL SHOES

 

Harga LAZADA: RM300 (Kedai dalam 2 ratus lebih)

 

Harga Kilang China : 100 Yuan = RM64 

GEWANG ALATAN MEMANCING

 

Kalau Alatan mancing yang duk jual dekat FB tu,insyaAllah kami taw belaka diorang ambil dekat mana ????????????

 

Contoh dalam gambar harga 1.90 Yuan = RM1.22

Ok so dah fahamkan kenapa saya nak kita ambil produk dari 1688 terus.Siapa kata kat Shopee/Lazada paling murah diala rugi sebab tak jumpa lubuk yang sebenar

Kenapa saya ajak nak jual di Shopee bukan Lazada ataupun Facebook??

  • Berniaga di shoppee membolehkan kita banyak masa untuk buat strategi marketing dengan lebih banyak lagi sebab, kita dah tak payah nak entertain customer melalui wassap atau messenger.

  • Di Shopee, produk anda akan dipamerkan, pelanggan hanya akan pilih dan klik untuk membeli sebelum bersedia untuk membuat bayaran secara online.Kan dah kata tadi, kat shopee ni serius buyer sangat ramai!

  • Pelawat di Shopee tak macam pelawat di Facebook atau Instagam yang kebanyakannya log in akaun tersebut sebab nak bersosial di alam maya.Sambil-sambil tu barulah mereka tengok kalau mereka terpandang iklan kita.Kalau produk kita dah dikenali, okey lagi tapi kalau depa tak kenal, potensi untuk mereka membeli sangat kurang.

  • Kaedah jualan di Facebook atau Instagram yang minta pelanggan wassap atau DM kita, menyebabkan kita kadangkala tak menang tangan nak layan mereka, tapi belum tentu yang tanya macam-macam tu nak beli produk kita.Tapi di Shopee, kita tak perlu buat itu semua.Kalau pelawat itu interested nak beli produk kita, dia akan terus klik order atau buat bayaran.Best bukan?

  • Kita sebenarnya boleh jimat lagi banyak dengan berniaga di Shopee.Kita jimat tak payah lantik staff untuk reply satu-satu soalan customer, tak payah duduk depan laptop 24 jam, kalau ada customer beli produk kita, kita akan dapat notifikasi.

  • Selain itu, menjual produk di Shopee adalah percuma.Anda boleh menjual tanpa had, lagi banyak produk yang anda jual, lagi besar potensi produk anda mendapat pembeli.

  • Shopee jugak ada sediakan platform FREE SHIPPING so lagila orang suka ber'shopping' sakan di Shopee lagi-lagi kalau time mereka buat campaign .

Di bawah saya sertakan beberapa testimonial student2 saya yang berjaya dapat order walaupun pertama kali berniaga di Shopee

CUMA SEKARANG…  

          

Kita baru nak start online business…

Duit pun tak berapa nak ada...

Lepas tu tak tahu nak jual apa?

Tak tahu nak dapat supplier dari mana?

Anda mesti ingat modal nak kena besar untuk simpan stock di shopee...

Jangan risau, kami di pemborongchinaonline.com ingin membantu anda...
Dropship barang China dengan kami!

Satu model yang kita boleh buat dropship barang China dengan kami....

DROPSHIP TUH CAMNA PULAK…

Tapi sebelum tu adakah anda tahu atau pernah buat bisnes secara dropship ni? Baiklah anda tak perlu pening kepala…konsep bisnes secara dropship ni mudah saja…

1 – Anda jual produk orang lain tanpa perlu beli stok dan buat penghantaran.

 

2 – Anda pasarkan produk di mana – mana platform dengan harga jualan (kos+untung) dan bayar pada supplier (pembekal) pada harga kos (harga dropship) sahaja. Biasanya anda perlu berurusan dan bersetuju dahulu dengan pihak pembekal tentang harga produk yang anda nak jual tu.

 

3 – Bila anda ada pembeli anda hanya perlu hantarkan order tersebut bersama dengan maklumat pembeli dan sekali bayaran pada pembekal. Mereka yang akan uruskan penghantaran produk pada pembeli (customer) anda tadi.

Simple kan?

 

Ok untuk nak lebih mudah faham…sila rujuk gambar ilustrasi di bawah.

Kita boleh jual 1000-5000 tanpa perlu kita simpan stock.. BEST KAN? lagi banyak kita letak barang di shopee, lagi mudah pelanggan percaya kita dan lagi mudah kita dapat sale.

Mari kita buat kira – kira, katakan ada 1000 produk listing, kita setiap hari ada 30 order, katakan 1 barang untung Rm10 sehari jea boleh dapat rm300

Banyak tue kalau buat dropship sahaja!!
tak payah bungkus barang, tak payah simpan stock!
anda hanya buat listing di shopee, tunggu order masuk, submit order kepada kami, kami akan orderkan di 1688, anda hanya tunggu order deliver to customer dan tunggu duit anda sahaja.

MUDAH BUKAN?

Tapi sebelum saya pergi lebih jauh saya nak kenalkan siapa saya?

Saya memperoleh Sarjana Pengurusan dalam bidang sosial sains dan kini sedang melanjutkan pengajian dalam bidang Sarjana Falsafah di UUM.Tapi saya lagi selesa dipanggil Coach JJ !


Saya dah jalankan bisnes trading (borong barang dari China dan Thailand jual di Malaysia) ni sejak tahun 2016 lagi.

Masa mula-mula dulu, saya borong barang sikit-sikit secara online menerusi website Taobao.com terlebih dahulu.  Antara barang yang saya borong adalah seperti armband untuk handphone, car visor organizer, seluar jogging, key holder dan macam-macam lagi la. Saya beli barang-barang tu direct dari China menerusi web Taobao.com. Kemudian, bila barang dah sampai.. saya jual semula kepada kawan-kawan dan juga secara online guna fanpage, instagram, mudah.my dan sebagainya.

Untung? Memang boleh tahan la!

 

Kemudian pada lewat tahun 2017 saya mula aktif untuk memulakan perniagaan di Shopee dan alhamdulilah percubaan berjaya dan menampakkan hasil yang memberangsangkan
 

Sehinggalah suatu hari saya dah kehabisan modal disebabkan keluarkan terlalu banyak modal untuk 1 barang tersebut dan saya tidak dapat ambil order baru dan akhirnya saya tolak almost 50 pelanggan baru setiap hari di Shopee.Dan juga masalah paling besar ialah saya mempunyai banyak sangat pesaing iaitu seller dari China sendiri di Shopee!

Jadi akhirnya saya mengambil keputusan untuk mencari lubuk supplier yang lebih murah dan baru saya terjumpa lubuk 1688 dan yang paling best kita boleh request untuk hantarkan barang buyer kita secara online sahaja! Dan alhamdulilah cuba dan cuba akhirnya saya berjaya order secara online saya dapat dalam masa yang sama jimatkan kos kerana tak perlu simpan stok di rumah,just buat order dan tunggu sahaja barang sampai di rumah pelanggan yang order barang di Shopee saya! Benda inilah yang saya nak kongsikan dengan bos! Saya tak nak bos alami nasib yang sama seperti mana yang pernah saya alami suatu ketika dulu! Tercari-cari ... dimana lubuk yang terbaik untuk ambil stok barangan China dan jual balik di Shopee!

Jadi, untuk memudahkan... saya ambil keputusan untuk memberi peluang kepada yang lain untuk belajar membeli sama di web 1688.com dan kami kumpulkan semua di dalam web online kami di www.pemborongchinaonline.com!Senang kata bos order,kami belikan dan kami nak bos fokus tentang apa yang nak dijual di Shopee dan tambah listing sebanyak mana yang bos nak listing di Shopee bos.


Panduan yang kami akan kongsikan ini juga lebih mudah, lengkap dan teratur, sebab dalam program panduan ini akan merongkai cara-cara lengkap untuk membuat order dari sana dan untuk uruskan sistem pembayaran dan penerimaan barang langkah demi langkah dari belajar membeli di 1688 sehingga bos mendapat order di Shopee !

Dengan terhasilnya program panduan ini, maka ianya menjadi lebih eksklusif...  Takdelah rahsia tentang cara membeli belah secara online ini terdedah begitu sahaja kepada orang ramai.

Hanya mereka yang mendapatkan program ini sahaja yang akan tahu tentang cara ini... Iaitu mereka yang mahu berniaga barangan China, 

 

MEMPERKENALKAN

Hah!! Dalam group panduan ini, saya dah tulis dan buat video siap-siap. Panduan secara langkah demi langkah, dari mula pilih barang,beli barang dan cara penghantaran barang ke rumah atau buyer,  dari segi bajet, kos pos dari supplier ke warehouse, hinggalah kepada sampai ke depan pintu rumah anda di Malaysia! Memang complete!

Antara perkara-perkara penting yang saya tulis di dalam group panduan ini..

TOPIC TAOBAO DAN 1688

 

  • Cara untuk install akaun taobao dan 1688 di desktop dan juga di phone

  • Cara untuk kita translate di web/phone Taobao dan 1688 

  • Cara untuk menapis produk dan seller di Taobao dan 1688

  • Cara untuk research produk di Taobao dan 1688

  • Cara untuk buat order dengan pemborongchinaonline.com

  • Cara nak deal/chat dengan supplier

TOPIC SHOPEE

  • Cara untuk install akaun Shopee sebagai seller

  • Cara untuk daftar free Shipping

  • Cara betul untuk deco profile kedai

  • Cara untuk listing pantas barang dari 1688 terus ke Shopee 

  • Cara HACK untuk mendapat pelanggan dalam masa 7 hari

  • Cara menggunakan marketing ads dengan betul

11-113343_click-here-button-transparent-

Ada bonus tak kalau saya join program nih?

Of course lah ada. Nak tahu apa yang akan anda dapat? 

1. SUBSCRIPTION SOFTWARE AUTOBOOST SHOPEE 2 BULAN BERNILAI RM25 [PERCUMA]

2.TELEGRAM SUPPORT

3.FACEBOOK SUPPORT

4.99 KILANG & PRODUK YANG TRUSTED BERNILAI

 RM25 [PERCUMA]

ADAKAH DENGAN BELAJAR DI PROGRAM NIH, SAYA PASTI AKAN BERJAYA? ADA BUKTI KA??

Kami tidak menjanjikan bulan & bintang. Kejayaan itu pasti akan datang sekiranya kita berusaha dengan gigih.Tapi yang berjaya boleh tengok antara hasilnya dalam video di bawah.Mereka buat semua apa yang kami beri dan hasilnya memang lumayan

Cepat Bos! Dapatkan Sekarang!

Amacam bos? Berminat tak nak dapatkan program e-learning ni?


Ada yuran yang dikenakan.Tapi tidaklah terlalu tinggi seperti di luarkan!

Program panduan ini... beserta bonus tambahan... 
RM59 sahaja!
Harga murah giler ni bos! Ini harga special untuk launching! Lagi 1-2 hari.. saya boleh confirm takkan dapat seperti harga nih lagi!


RM59 sahaja bos! Bos dropship 5 kali sahaja pun.. sudah boleh untung dan cover kos program panduan ni!
Bos klik gambar dibawah ni untuk order dan dapatkan class coaching ini sekarang

Klik sekarang untuk pembelian

P/s:- Sewaktu saya mula-mula buat bisnes borong China nih dahulu, saya memang berharap kalau-kalau ada panduan seperti ini, tidaklah saya perlu membazir masa 2-3 tahun tercari-cari lubuk supplier barangan China nih dan cara mudah untuk buat dropship. Harapkan peniaga-peniaga borong lain, memang mereka takkan cakap dan bagitahu di mana mereka dapatkan bekalan barang-barang China dan nak mengajar di Shopee.

P/s:- Saya telah redah "semak samun" serta "hutan belantara" untuk mencari jalan ke untuk mendapatkan idea cara mudah ini. Kini, saya dah buatkan jalan serta laluan yang mudah untuk bos pula boleh buat seperti saya dengan hanya berbekalkan panduan yang telah saya siapkan ini dan juga panduan dari group kami yang bersedia membantu 24 jam. Bos tidak perlu lagi berhabis wang, masa dan tenaga untuk meredah sekali lagi laluan "belantara" yang pernah saya lalui dulu.

Sekian

Coach JJ
Rakan Bisnes Borong China Anda

 

NOTA PENTING : INI BUKAN IALAH EBOOK YANG JIKA ADA MASALAH TAK FAHAM TAK TAHU NAK TANYA SIAPA ATAU SEKADAR GROUP FACEBOOK YANG JIKA ANDA ADA MASALAH HANYA BOLEH POSTING DI FACEBOOK.PROGRAM INI ADALAH E-ONLINE COURSES DI MANA ANDA ADA MASALAH BOLEH TANYA SAYA SENDIRI ATAU TEAM SUPPORT SECARA PERSONAL ATAU DI GROUP TELEGRAM.BERMAKSUD ANDA ADA MASALAH BOLEH MAKLUMKAN KEPADA KAMI UNTUK KITA SAMA-SAMA BINCANGKAN MASALAH ANDA SECARA LIFETIME.

WHATSAPP.jpg
  • Facebook